Bli en efterfrågad rörmokare på Södermalm

Att arbeta som rörmokare på Södermalm är ett givande och fysiskt krävande arbete som ger variation i vardagen. Det finns alltid behov av kvalificerade rörmokare på Södermalm och det finns flera olika vägar att välja för att nå dit.

Drömmer du om ett arbete där ingen dag är den andra lik? Känner du dig uttråkad av en vardag med fasta rutiner och tider? Har du en passion för att arbeta med händerna och hjälpa människor med deras problem? Då kan yrket som rörmokare vara det perfekta valet för dig.

Som utbildad VVS-montör har du också mycket goda möjligheter att få jobb på arbetsmarknaden. Det råder särskilt stor brist på rörmokare på Södermalm, vilket innebär att det alltid kommer att finnas behov av fler anställda inom yrket. Som utbildad VVS-montör kan du välja mellan att starta ditt eget företag eller att anställas av en redan etablerad firma.

Utbildningar för att bli rörmokare

Beroende på din ålder finns det olika vägar att gå för att bli utbildad rörmokare. Du kan börja din utbildning redan på gymnasiet genom att välja VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning mot VVS. Efter examen kommer du att få gå som lärling och två år senare kommer du att genomgå en provning.

Det finns också möjlighet att genomgå utbildning på Komvux eller genom Arbetsförmedlingen. Efter avklarad utbildning måste du dock fortfarande klara branschprovet från VVS-branschens yrkesnämnd för att bli en fullt utbildad rörmokare. När du väl har klarat detta prov kan du arbeta som rörmokare i hela landet.

Framtiden som rörmokare på Södermalm

Som rörmokare på Södermalm finns det goda möjligheter att få jobb på grund av bristen på kvalificerade arbetare inom yrket. Det innebär också att det finns utmärkta karriärmöjligheter för dig som vill utvecklas inom yrket. Du kan exempelvis specialisera dig inom VVS-installationer för bostäder, industrier eller inom miljöteknik.

För att sticka ut på arbetsmarknaden som rörmokare på Södermalm är det viktigt att ha en bred kompetens inom yrket och att alltid vara uppdaterad med den senaste tekniken och utvecklingen inom branschen. Det är också viktigt att vara noggrann och ha god kundservice, då nöjda kunder är en förutsättning för att få fler uppdrag.

Läs mer om rörmokare i södermalm på: rörmokaresödermalm.nu

30 May 2023