Blogg

RSS

Fördelar med rörinspektion i Stockholm

9 Jun 2024

Utför rörinspektion i Stockholm för att identifiera skador och stopp i avloppssystemet. Det förbättrar fastighetens värde och dess funktion. Läs vidare.

Att undersöka avloppsledningar med rörinspektion i Stockholm kan avslöja dolda problem som annars kan leda till kostsamma reparationer. Denna åtgärd, en nödvändighet i fastighetsunderhållet, ger besked om avloppssystemets tillstånd. Med hjälp av avancerad teknik identifieras proppar, skador på rör och andra fel som kräver åtgärd. Denna preventiva åtgärd kan spara betydande summor pengar i det långa loppet och förebygga obehagliga överraskningar.

Att utföra en rörinspektion i Stockholm är inte endast en förnuftig åtgärd för att undvika omedelbara problem. Det är även en viktig del i att bevara fastighetens värde och funktion. Oavsett om det gäller en privatbostad eller en kommersiell fastighet, är regelbunden inspektion vägen till ett problemfritt avloppssystem. En sådan inspektion hjälper till att planera framtida underhållsinsatser och renoveringar.

Så utförs en rörinspektion i Stockholm

Att förstå det praktiska utförandet av en rörinspektion kräver kännedom om de steg som ingår. Inledningsvis, med modern utrustning och tekniker används en specialkamera. Denna kamera, styrd från ytan, förflyttar sig genom rörsystemet och överför realtidsbilder tillbaka till operatören. Det tillåter detaljerad granskning av rörets inre tillstånd utan att behöva gräva eller göra intrång.

Den insamlade informationen från inspektionen analyseras sedan för att identifiera brister eller potentiella risker i avloppssystemet. Vid problem kan det bli tal om att utföra stamspolning, reparera eller byta ut skadade rörsektioner. Resultatet från inspektionen tjänar som grund för en långsiktig underhållsplan, skapande av en hållbar lösning för fastigheten.

Upptäck fördelarna med bergvärme i Göteborg

31 May 2024

Bergvärme är en skonsam uppvärmningslösning som är snällt mot både miljön och din plånbok. Läs mer om hur du i Göteborg kan dra nytta av detta smarta system.

När man talar om bergvärme är det lite som att öppna Pandoras ask, fast på ett bra sätt. Du vet, man börjar gräva lite grann i trädgården, och vips har man hittat en lösning som både håller fötterna varma under vintern och plånboken tjockare över tid.

En bergvärmepump tar tillvara på den solenergi som finns lagrad i berggrunden och omvandlar den till värme som man sedan värmer bostaden och vattnet med. fast för att bergvärmepumpen ska kunna pumpa upp energin måste man först borra en lagom stor energibrunn.

Bergvärme i Göteborg – ett smart drag för ditt hem

I Göteborg, där vädret ibland känns som en berg-och-dal-bana av olika typer av väder och temperaturer, kan bergvärme verkligen göra skillnad. Tänk dig att slippa oroa dig för räkningarna när vinterns kyla smyger sig på. Och inte nog med det – genom att välja bergvärme i Göteborg bidrar du också till en renare stad. Göteborg, med sin kust, sina kullerstensgator och den ikoniska bron, förtjänar all klimatkärlek den kan få.

Så nästa gång du promenerar hem längs Avenyn och känner vinterkylan bita i kinderna, kan det vara skönt att veta att hemma väntar ett varmt och mysigt hus. Ett hus som inte bara är varmt på grund av en smart och hållbar uppvärmningslösning, utan också för att du vet att du gjort ett val som är bra både för plånboken och planeten.

 

Relining i Göteborg – förstärker rör

20 May 2024

Med relining i Göteborg får fastigheters rörledningar en andra chans. En teknik som förnyar avloppsrören utan att störa de boende. Läs mer för information!

När stammar åldras i Göteborgs anrika byggnader, behöver de bytas ut eller förstärkas med relining. Avloppsledningar i äldre hus har genom åren utsatts för långvarigt slitage och till slut ger de upp och proppar och läckage uppstår.

Relining innebär att befintliga rör förstärks på insidan genom att en plastslang läggs in. Plasten härdas med olika metoder och de gamla rören blir som nya. Med relining kan fastighetsägare slippa undan stambyten, som både är kostsamma och som ger olägenheter för de boende.

Fördelar med relining i Göteborg

Att utföra relining i Göteborg är en handling av respekt, inte bara mot arkitekturen utan även mot historien som dess murar bär på. Den tekniska elegansen i att föra in en ny själ inne i de trötta rören, med minimalt ingrepp, talar till en respekt för det redan byggda. Vi slipper den bullriga uppståndelsen som annars följer med traditionellt stambyte, ett väsen som kan skrämma det mest stoiska av hus.

Relining kan sägas leda till en tyst revolution under ytan. Resultatet av åtgärden blir att avloppet kommer att fungera utan att en fastighetsskötare behöver rycka ut akut för att åtgärda proppar eller läckage. Fastighetsägaren sparar driftskostnader och husets värde kommer att öka. Och husen blir mer attraktiva för nya hyresgäster.

Vägledning för att välja värmepump i Huddinge

16 Feb 2024

När du överväger att investera i en värmepump i Huddinge, är det en rad faktorer som spelar in för att säkerställa att du gör ett välövervägt val. En korrekt utvald och installerad värmepump kan nämligen minska dina uppvärmningskostnader avsevärt. Däremot är det viktigt att komma ihåg att potentialen för besparingar varierar beroende på flera olika faktorer.

Första steget i processen är att noggrant utvärdera dina specifika behov. Detta innebär att ta hänsyn till bostadens storlek, isoleringsgrad och ditt hushålls energiförbrukning. En professionell energiundersökning kan vara avgörande för att identifiera den mest effektiva lösningen för just ditt hem. Det är också viktigt att välja en värmepump som är anpassad till de lokala klimatförhållandena i Huddinge för att säkerställa optimal drift.

Välja rätt leverantör och installatör

När du ska välja leverantör och installatör för värmepumpar i Huddinge, är det viktigt att göra en grundlig research. Läs omdömen, begär referenser och undersök garantivillkoren noggrant. En kvalificerad installatör inte bara installerar din värmepump korrekt utan kan också ge värdefulla råd om vilken modell som passar bäst för ditt hem. Det är ofta fördelaktigt att välja en leverantör som erbjuder både försäljning och installation, för att säkerställa att allt går smidigt.

Kvalitet framför pris

Även om det kan vara frestande att välja en billigare modell, är det viktigt att inte kompromissa med kvaliteten. Billigare värmepumpar kan initialt verka som en god affär, men de når ofta inte upp till de prestandakrav som krävs för det svenska klimatet. Dessutom kan det bli svårare att hitta reservdelar och få service på dessa modeller i framtiden. En högre initial investering i en kvalitetspump från en välrenommerad tillverkare betalar sig över tid, inte bara genom lägre driftkostnader utan även genom ökad driftsäkerhet och längre livslängd.

Att investera i en värmepump är ett stort beslut som kan leda till betydande energibesparingar. Genom att ta hänsyn till dina unika behov, välja rätt leverantör och inte kompromissa med kvaliteten, kan du göra ett val som gynnar både din plånbok och miljön på lång sikt.

Rätt ventilation i Stockholm - Håll dig och din fastighet frisk med korrekt ventilation

5 Jul 2023

Ventilation är en avgörande faktor för att din fastighet ska må bra och för att du ska hålla dig frisk. I Stockholm har man insett vikten av god ventilation och arbetar därför aktivt för att tillhandahålla ventilation som passar alla olika typer av fastigheter och användningsområden.

Få in luft utifrån för att byta ut den gamla inomhusluften

Det är ingen överraskning att det är viktigt att byta ut den gamla inomhusluften mot ny, frisk luft från utomhusmiljön. I din bostad kanske du enbart kan öppna ett fönster för att få det luftombyte som du behöver. Men även om du har öppet fönster, är det viktigt att ha rätt ventilation för att säkerställa en hälsosam inomhusmiljö.

Fläkt i köket och ventilation i badrummet

En fläkt ovanför spisen är standard i de flesta hem och ett sätt att undvika att stekos sprider sig i hela bostaden. Men för att undvika fuktskador i badrummet är det också viktigt att ha en god ventilation där. Så redan i din bostad har du minst två olika typer av ventilation. Men för att uppnå en fullständig ventilation är det också viktigt att ha ventilation i alla andra rum. På det sättet kan du ha upp till tre olika typer av ventilation i ditt hem.

Ventilation för företag - en annan nivå

Den ventilation som behövs i större fastigheter och på företag skiljer sig markant från den ventilation som är nödvändig i hemmet. Detta beror till stor del på att det handlar om större lokaler. Medan en ventil i väggen kanske räcker för en bostad behöver större lokaler kunna transportera ut luft från områden som saknar ytterväggar. Det kan också finnas behov av att ventilera farliga ämnen, vilket kräver filtrering av luften.

Mer om ventilation kan du hitta på denna sida: ventilationvästerås.se

Dränering i Västerås: Förebygg fuktskador och behåll ditt hus i toppskick

20 Jun 2023

Dränering av din fastighet är avgörande för att skydda den mot fukt och mögelskador. Bristande dränering kan orsaka översvämning, dålig lukt och skador på grunden. Men med professionell dränering i Västerås kan du skydda ditt hus och göra det till en säker och hälsosam plats att bo på.

Varför är dränering viktig för din fastighet i Västerås?

Din fastighet är beroende av ett väl fungerande dräneringssystem för att skydda den mot fukt från marken. En dålig dränering kan skapa fuktskador som kan leda till kostsamma underhållsreparationer. Men en bra dränering och avrinning av dagvatten kan förhindra skador och ge dig en god miljö att vistas i.

Hur fungerar dränering i Västerås?

Dränering i Västerås varierar beroende på markförhållandena på platsen. En professionell dräneringsfirma kan analysera behovet och åtgärderna som behövs för att skydda din fastighet mot fukt. Om huset står på mark som mest består av grus eller sand är det enklare att dränera, medan lerjord kan göra det svårare. Det är också viktigt att se till att avrinningen är god, annars kan vattentryck orsaka läckage in i källare och därmed översvämning. Ledningar kan också läggas runt husgrunden för att leda bort vatten.

Boka dränering i Västerås redan idag

Att låta dränera sitt hus ordentligt är en investering som förebygger framtida skador och stora utgifter. Dessutom kan du som privatperson utnyttja rotavdraget, vilket ger dig ett avdrag på 30 % på arbetskostnaden. Boka en professionell dräneringsfirma i Västerås idag och skydda din fastighet mot fukt och mögelskador.

Bli en efterfrågad rörmokare på Södermalm

30 May 2023

Att arbeta som rörmokare på Södermalm är ett givande och fysiskt krävande arbete som ger variation i vardagen. Det finns alltid behov av kvalificerade rörmokare på Södermalm och det finns flera olika vägar att välja för att nå dit.

Drömmer du om ett arbete där ingen dag är den andra lik? Känner du dig uttråkad av en vardag med fasta rutiner och tider? Har du en passion för att arbeta med händerna och hjälpa människor med deras problem? Då kan yrket som rörmokare vara det perfekta valet för dig.

Som utbildad VVS-montör har du också mycket goda möjligheter att få jobb på arbetsmarknaden. Det råder särskilt stor brist på rörmokare på Södermalm, vilket innebär att det alltid kommer att finnas behov av fler anställda inom yrket. Som utbildad VVS-montör kan du välja mellan att starta ditt eget företag eller att anställas av en redan etablerad firma.

Utbildningar för att bli rörmokare

Beroende på din ålder finns det olika vägar att gå för att bli utbildad rörmokare. Du kan börja din utbildning redan på gymnasiet genom att välja VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning mot VVS. Efter examen kommer du att få gå som lärling och två år senare kommer du att genomgå en provning.

Det finns också möjlighet att genomgå utbildning på Komvux eller genom Arbetsförmedlingen. Efter avklarad utbildning måste du dock fortfarande klara branschprovet från VVS-branschens yrkesnämnd för att bli en fullt utbildad rörmokare. När du väl har klarat detta prov kan du arbeta som rörmokare i hela landet.

Framtiden som rörmokare på Södermalm

Som rörmokare på Södermalm finns det goda möjligheter att få jobb på grund av bristen på kvalificerade arbetare inom yrket. Det innebär också att det finns utmärkta karriärmöjligheter för dig som vill utvecklas inom yrket. Du kan exempelvis specialisera dig inom VVS-installationer för bostäder, industrier eller inom miljöteknik.

För att sticka ut på arbetsmarknaden som rörmokare på Södermalm är det viktigt att ha en bred kompetens inom yrket och att alltid vara uppdaterad med den senaste tekniken och utvecklingen inom branschen. Det är också viktigt att vara noggrann och ha god kundservice, då nöjda kunder är en förutsättning för att få fler uppdrag.

Läs mer om rörmokare i södermalm på: rörmokaresödermalm.nu

Rörmokare i Norrtälje kan rycka ut akut

18 May 2023

Att ha en god relation till en firma med rörmokare är bra. En rörmokare i Norrtälje kan exempelvis lösa problem med läckande rör eller med propp i en vask.

Att som hemmafixare utföra VVS-arbeten i egen regi är inte alls att rekommendera. Om det utförda arbetet ger upphov till vattenläckage och översvämning med allmän skadegörelse i en villa, ställer inte ett försäkringsbolag upp med ersättning för skadorna. Sådana arbeten ska utföras av en certifierad rörmokare.

En rörmokare har en gedigen yrkesutbildning och kompetensen är både av teoretisk och praktisk natur. Och kompetensen begränsar sig inte till att skarva och kröka rör. En rörmokare kan exempelvis installera en värmepump och dessutom se till att framledningstemperaturen till radiatorer och golvvärme blir korrekt.

Rörmokare installerar värmepump

Den som köpt ett äldre hus som värms upp med direktverkande el eller oljepanna, behöver se till att sänka sina energikostnader. Elkostnaderna är synnerligen opålitliga och har under den senaste tiden stigit drastiskt. Det hjälper föga att ha ett kärnkraftverk på några mils avstånd. Priset för el bestäms i realiteten av den europeiska elmarknaden.

Du värmer ditt hus med fossilt bränsle och det ger dig klimatmässiga skamkänslor. Och även olja har stigit i pris. Du bestämmer dig för att installera golvvärme i vardagsrummet, men i övriga rummen behåller du husets radiatorer. Du tar kontakt med en rörmokare i Norrtälje, som tar på sig att installera såväl värmepump som golvvärme. När installationen är klar ser rörmokaren till att allting blir rätt inställt.

Pålitlig rörmokare i Haninge – Anlita en expert för vatten- och avloppsinstallationer

10 May 2023

När det kommer till att skapa ett tryggt och säkert hem är det viktigt att ha fungerande vatten- och avloppssystem. Om något går fel kan det orsaka allvarliga skador på bostaden och det kan vara dyrt att åtgärda. Därför är det klokt att anlita en pålitlig rörmokare i Haninge för att göra jobbet åt dig.

Anlita skickliga rörmokare i Haninge

När det gäller installation av vatten och avlopp är det bäst att anlita en professionell rörmokare i Haninge. Detta är ett jobb som kräver specifika kunskaper och erfarenhet. En rörmokare i Haninge har den nödvändiga kompetensen för att se till att jobbet blir utfört på rätt sätt.

Högkvalitativt material för vatten och avlopp

Rörmokare i Haninge använder endast material av hög kvalitet för att garantera att installationen håller i många år framöver. Det är viktigt att använda bra material för att undvika problem i framtiden. Vatten kan lätt orsaka skador om rören är av dålig kvalitet eller om packningarna inte är tillräckligt tätade. Därför är det viktigt att investera i högkvalitativt material för att garantera en säker och pålitlig installation.

Kundnöjdhet är en prioritet

När du anlitar en rörmokare i Haninge kan du vara säker på att de tar jobbet på största allvar. De vill att du som kund ska bli nöjd med deras arbete och de strävar alltid efter att leverera högkvalitativa resultat. En pålitlig rörmokare i Haninge är mån om att alla installationer ska vara snyggt utförda och hålla i många år framöver.

Få ned din elförbrukning med värmepumpar i Göteborg

30 Apr 2023

Allt fler väljer att se över sina elkostnader. Idag är det helt möjligt att få ned sina utgifter för el om man köper och installerar värmepump i Göteborg.

Det var helt omöjligt för Emil att få ihop det längre. Alla hans pengar gick till kostnader för huset och det värsta av allt, det mesta var för elen. Det fanns inget att dra ned på för Emil, med små barn i hemmet. Det var viktigt att hålla god värme i huset och det gick inte att vänta på att elen skulle bli billigare.

Emil försökte jobba extrapass varenda månad för att ha lite pengar över. Hans dröm var att åka på en utlandssemester med sina barn. Men då behövde han verkligen jobba extra. Alternativt ville han kunna spara undan inför nästa vinter istället, om han inte hittade ett sätt att få ned elkostnaden på.

Värmepumpar gör det behagligare inomhus

Emil började titta omkring lite mer, om det ändå fanns något sätt att få ner på elkostnaden. Just nu hade han bara direktverkande el, vilket inte var särskilt praktiskt eller billigt. Han hade dock hört mycket positivt om värmepumpar och funderade nu mer i dessa banor.

För att få svar på alla frågorna han hade, så kontaktade han en leverantör av värmepumpar i Göteborg. De hade all information som Emil behövde. Det blev en riktig aha-upplevelse när han fick svar på alla frågorna, samtidigt som det blev självklart att han skulle investera i en värmepump.

OVK-besiktning i Stockholm är otroligt viktigt

15 Apr 2023

Har du koll på när det är dags för en OVK-besiktning? Det ska göras regelbundet i de flesta byggnader. I Stockholm får du hjälp av en certifierad kontrollant.

Att gå och andas in dålig luft hela dagarna kan få en att må väldigt dåligt. Stora delar av dagarna spenderar man inomhus, det innebär att det krävs att luften är bra. Dålig luft kan ge en huvudvärk, yrsel, trötthet och så vidare. Det är helt enkelt sådant man inte vill bli drabbad av i onödan.

Det är därför det är så viktigt att kontrollera ventilationssystemet med jämna mellanrum. Oavsett vilket system det är, så ska det kontrolleras. Det finns något som kallas OVK-besiktning, det står för obligatorisk ventilationskontroll och det är precis vad det heter.

Vad innebär OVK-besiktning?

I korta drag innebär en OVK-besiktning att en certifierad kontrollant kommer ut och kontrollerar systemet. Med sig har kontrollanten ett protokoll där de skriver ned saker. Finns det något som behöver åtgärdas, så får man då reda på det efteråt. Blir det godkänt, så får du ett certifikat som kan hängas upp så andra får se att det är gjort.

I Stockholm finns det otroligt kunniga företag som är redo att hjälpa en att få en god inomhusluft. De vet hur viktigt det är med bra luft och brinner för att hitta lösningar till andra. Boka in din nästkommande OVK-besiktning i tid, beroende på vilken typ av byggnad det är så ska det göras inom olika tidsramar.

Läs mer kring en OVK-besiktning på denna sida: https://www.ventkontroll.nu/ 

Avloppsrensning nödvändig i Stockholm

4 Apr 2023

Många som har problem med avlopp försöker länge att rensa själva. Till sist behövs det ändå professionell avloppsrensning i Stockholm för bästa resultat.

Efter en hektisk dag hade Helen äntligen kommit hem och stängt dörren om sig. Hon hade en gratäng som hon förberett och som hon slängde in i ugnen medan hon tog ett snabbt bad. Hon hade längtat efter detta hela dagen och valde omsorgsfullt ut en badbomb som passade perfekt för att varva ner.

Hon hade ställt sin mobil på ringning så att hon in lugn och ro skulle kunna gå upp och klä sig i myskläder innan det var dags för mat. Hon steg ur karet och drog ur proppen. Efter att ha hämtat kläder upptäckte hon att badrumsgolvet var fyllt med vatten. Hon skulle behöva kontakta ett företag för avloppsrensning trots allt.

Avloppsrensning hindrade översvämningar

Trött plockade hon fram hink och trasa för att torka upp. När hon var nästan klar kände hon en doft av något bränt och mindes maten i ugnen. Som tur var hade bara ytan bränts och hon gjorde en notering om att kontakta någon som gjorde avloppsrensning i Stockholm. Men det fick vänta till måndagen för att inte få en allt för stor räkning.

Företaget kunde komma redan samma eftermiddag så hon tog ledigt några timmar från jobbet. De provade först att rensa men fick gå över till högtrycksspolning. Då lossnade proppen och vattnet rann ner utan problem. Så himla skönt, tänkte hon när de hade lämnat huset. Nu kunde hon kanske slippa städa badrummet varje dag. Avloppsrensning kan du läsa mer om på denna sida: https://www.avloppsrensningstockholm.se/ 

Värmepumpar i Stockholm sänker elräkningen

14 Mar 2023

Att sätta in värmepumpar i Stockholm är ett sätt att få ner sina elräkningar. På det sättet får du lite mer över i plånboken och kan göra roliga saker.

Alla vill nog ha varmt i sitt hus. Bor du i Stockholm och vill använda dina pengar till annat än elräkningar kan det vara värt att sätta in en värmepump. Den håller huset varmt och gott samtidigt som du får råd att kunna bekosta något mer än uppvärmning av ditt eget hus.

En värmepump är inte så dyr att installera även om det kostar en slant. Det gör att du får pengarna du lagt ut på att installera den tillbaka relativt fort i form av lägre kostnad för el. Att spara pengar på det sättet är alltid positivt hur du än vänder och vrider på det.

Värmepumpar i Stockholm är ett säkert kort

När du ska köpa värmepumpar i Stockholm ska du ta dig till ett ställe där du vet att de kan sin sak. Det är inte lätt för en lekman att kunna allt på sina fem fingrar. Inte heller alltid för en försäljare, men de kan alltid hjälpa dig räkna ut vilket som blir det bästa alternativet för din del.

En annan sak du kan få hjälp med är att få din värmepump installerad och kontrollerad med jämna mellanrum. Det är inte fy skam. Allt på ett enda ställe. Det kan kännas tryggt och lugnt att ha det samlat på en plats. Köpet, installationen och kontrollerna.

Perfekt ventilation i Uppsala

6 Mar 2023

Det är viktigt för hyresvärdar och villaägare att låta kontrollera husets ventilation i Uppsala. En ren inandningsluft är livsviktig för både vuxna och barn.

Det är lika illa om ventilerna är tilltäppta som om det är fritt blås och man får in avgaser och smuts. Det finns firmor som kommer ut till husägare och inspekterar ventilationen med jämna mellanrum, så kallad OVK-besiktning, och då kan man se om allt är i ordning och fläktarna fungerar.

Man kan behöva byta filter för att hålla inomhusluften ren, men man kan ibland också behöva byta hela anläggningen om den är sliten eller har lagt av helt. Den som är orolig för att ha bristfällig ventilation i Uppsala kan enkelt kontakta en firma för kontroll och service.

Ventilation som fungerar rätt

En perfekt ventilation byter luften inomhus på ett bra sätt, så att det känns vädrat och att det finns tillräckligt med syre. Dessutom måste man få bort föroreningar, så filter måste bytas då och då. När anläggningen kontrolleras brukar man samtidigt rensa fläktrör så att det inte finns något som alstrar bakterier och mikrober i kanalerna.

Både djur och människor behöver en god inomhusmiljö, och det betyder att man kan vara trygg med att andas in frisk luft. En certifierad inspektör vet precis vad det är för krav som ska ställas på ventilation i Uppsala, och efter noggrann kontroll utfärdas protokoll på vad som är lagat eller åtgärdat i fastigheten. Det är en säkerhet för alla som bor där att ventilationen verkligen fungerar. 

Läs mer kring ventilation på denna sida: https://www.ventilationuppsala.nu/ 

Rörmokare räddar helgen i Hägersten

23 Feb 2023

Familjen i Hägersten vaknade mitt i natten av ett olycksbådande ljud från badrummet. Och det tog inte lång stund innan telefonen gick varm till en rörmokare.

Allt som kunde hända verkade göra det, under familjens första helg i huset i Hägersten. Kanske berodde det på att man hade bjudit in vänner och släkt för att fira husköpet. Eller så ville huset direkt tala om att här fanns saker som man behövde ta tag i.

För först gick alla säkringar när maten skulle tillagas. Därefter blev det stopp i toaletten mitt under middagen. Den där typen av stopp där vattnet stiger uppåt istället för att spolas ut. Så där fick familjen något att göra som starkt påverkade matlusten. Men värst var nog röret som sprang läck mitt i natten. Något som fick familjen att snabbt ringa en rörmokare.

En rörmokare med jour i Hägersten

Precis som för denna familj så är det inte alltid som något inom vatten och avlopp händer under kontorstider. Därför är det tur att man kan få tag i en jourrörmokare i Hägersten. Någon som kan rädda alla kvällar, nätter och helger. En bra och pålitlig yrkesperson som finns till hands när alla andra är lediga.

Med hjälp av en jourrörmokare kunde familjens helg räddas och man lyckades därefter få ett mycket trevligt liv i huset. För det var precis som om huset hade fått hjälp med allt som behövdes och sedan var det bara frid och fröjd på alla sätt och vis.

← Äldre inlägg