Rätt ventilation i Stockholm - Håll dig och din fastighet frisk med korrekt ventilation

Ventilation är en avgörande faktor för att din fastighet ska må bra och för att du ska hålla dig frisk. I Stockholm har man insett vikten av god ventilation och arbetar därför aktivt för att tillhandahålla ventilation som passar alla olika typer av fastigheter och användningsområden.

Få in luft utifrån för att byta ut den gamla inomhusluften

Det är ingen överraskning att det är viktigt att byta ut den gamla inomhusluften mot ny, frisk luft från utomhusmiljön. I din bostad kanske du enbart kan öppna ett fönster för att få det luftombyte som du behöver. Men även om du har öppet fönster, är det viktigt att ha rätt ventilation för att säkerställa en hälsosam inomhusmiljö.

Fläkt i köket och ventilation i badrummet

En fläkt ovanför spisen är standard i de flesta hem och ett sätt att undvika att stekos sprider sig i hela bostaden. Men för att undvika fuktskador i badrummet är det också viktigt att ha en god ventilation där. Så redan i din bostad har du minst två olika typer av ventilation. Men för att uppnå en fullständig ventilation är det också viktigt att ha ventilation i alla andra rum. På det sättet kan du ha upp till tre olika typer av ventilation i ditt hem.

Ventilation för företag - en annan nivå

Den ventilation som behövs i större fastigheter och på företag skiljer sig markant från den ventilation som är nödvändig i hemmet. Detta beror till stor del på att det handlar om större lokaler. Medan en ventil i väggen kanske räcker för en bostad behöver större lokaler kunna transportera ut luft från områden som saknar ytterväggar. Det kan också finnas behov av att ventilera farliga ämnen, vilket kräver filtrering av luften.

Mer om ventilation kan du hitta på denna sida: ventilationvästerås.se

5 Jul 2023