OVK-besiktning i Stockholm är otroligt viktigt

Har du koll på när det är dags för en OVK-besiktning? Det ska göras regelbundet i de flesta byggnader. I Stockholm får du hjälp av en certifierad kontrollant.

Att gå och andas in dålig luft hela dagarna kan få en att må väldigt dåligt. Stora delar av dagarna spenderar man inomhus, det innebär att det krävs att luften är bra. Dålig luft kan ge en huvudvärk, yrsel, trötthet och så vidare. Det är helt enkelt sådant man inte vill bli drabbad av i onödan.

Det är därför det är så viktigt att kontrollera ventilationssystemet med jämna mellanrum. Oavsett vilket system det är, så ska det kontrolleras. Det finns något som kallas OVK-besiktning, det står för obligatorisk ventilationskontroll och det är precis vad det heter.

Vad innebär OVK-besiktning?

I korta drag innebär en OVK-besiktning att en certifierad kontrollant kommer ut och kontrollerar systemet. Med sig har kontrollanten ett protokoll där de skriver ned saker. Finns det något som behöver åtgärdas, så får man då reda på det efteråt. Blir det godkänt, så får du ett certifikat som kan hängas upp så andra får se att det är gjort.

I Stockholm finns det otroligt kunniga företag som är redo att hjälpa en att få en god inomhusluft. De vet hur viktigt det är med bra luft och brinner för att hitta lösningar till andra. Boka in din nästkommande OVK-besiktning i tid, beroende på vilken typ av byggnad det är så ska det göras inom olika tidsramar.

Läs mer kring en OVK-besiktning på denna sida: https://www.ventkontroll.nu/ 

15 Apr 2023