Få både rörmokare och hantverkare i samma företag

Det är inte alla som både kan arbeta som "vanlig" rörmokare och som kan arbeta som hantverkare och renovera badrum, tvättstuga eller kök. Det finns några sådana, men de är inte många. Det finns företag som kan erbjuda en totalentreprenad som kan renovera hela rum, och då har de både kompetensen att kakla, byta stammar, utföra relining, dra om elen  och installera ny inredning i kök eller badrum. 

Googla rörmokare Solna

Om man är i det läget att man inte bara behöver en ny kran, eller en ny packning till den kran som man redan har, utan behöver renovera hela badrum, kan man googla efter en rörmokare. Skriv till exempel "rörmokare Solna" om det är där som du behöver både en rörmokare och hantverkare.

När du har fått kontaktuppgifter till en rörmokare i Solna är det sedan upp till dig att ta kontakt och fråga dem om de även arbetar som hantverkare och som kan bygga med våtutrymmen, vattenlås och enligt alla de regler som finns när det kommer till att bygga på säkra sätt när det kommer till att hantera stora mängder vatten.

Läs på så mycket du kan

Ett annat sätt som du kan göra är att i förväg läsa på så mycket som du kan om den rörmokare som du funderar på att anlita. Du kan både läsa på omdömessajter om hur andra kunder innan dig har reagerat på deras tjänster. Du kan även begära att få veta om ett visst företag hos Allmänna Reklamationsnämnden (ARN), hos Skatteverket och Kronofogden. Hos ARN får du veta om det är många missnöjda kunder och som har anmält dem hos ARN. Hos Skatteverket och Kronofogden kan du få veta om de betalar in sina skatter och avgifter – och därmed är seriösa och pålitliga. På omdömessajter såsom reco.se och yelp.se till exempel, kan du få läsa om hur de har arbetat med andra kunder.

Be företaget om referenser – och följ upp dem

Bland det bästa som du kan göra är att be företaget själv att ge dig referenser och följa upp dem. Om företaget inte har några referenser är det i sig ett dåligt tecken, om det inte är så att det är ett helt nytt företag. Då är de (oftast) noga med sina kunder så att de får nya referenser av dig, och brukar därför vara noggranna att göra arbetet så att du, som kund, blir nöjd. Det är alltid lite som att riskera att köpa en lott. Du kan få en nitliott, men även vinna hela rasket.

15 Mar 2019