Förbättra avloppen med stamspolning

Problem med avloppet är aldrig roligt och kommer alltid vid fel tillfälle. Det drabbar alla bostäder men det finns sätt att slippa det.

När det börjat lukta från avloppet, och börjat bubbla eller om det rinner ut dåligt behöver man agera. Mycket kan man göra själv utan problem. Som att ta isär rören under handfatet och diskhon, rensa från smuts, hår- och matrester. Om inget händer kan man prova med propplösare.

Ring en rörmokare

Om det fortfarande inte rinner som det ska måste man se över rör och stammar. Det är inte så lätt att göra för oss vanliga. Då behöver man med all sannolikhet ringa en bra rörmokare för att få bukt med problemen.

Det finns flera sätt att åtgärda större stopp i avlopp. Det kan handla om att man går in med kamera för att undersöka rören för att fastslå anledningen. Inte allt för sällan är det ansamlingar av smuts och avlagringar, eller nedspolade föremål. Det kan inte nog understrykas att det ENDA som ska spolas ned i toaletten är toapapper. Du skulle bli förvånad om du visste vad man funnit i avloppsrören genom åren!

I svåra fall av avlagring eller rotangrepp behöver rören bytas. En ganska ny och effektiv metod är så kallad relining, vilket innebär att man sätter i nya innanrör i befintlig rörstam. En betydligt billigare metod än stambyte. En ganska ny och effektiv åtgärd, både vid problem eller som förebyggande, är stamspolning.

Stamspolning löser det mesta

Det är ett relativt billigt, effektivt och miljövänligt sätt att lösa problem med stopp och problem med avloppet. Man använder en kraftfull maskin där man rengör rören invändigt med högtryck och hett vatten. Det kraftiga trycket i vattenstrålen spolar helt enkelt bort allt smuts och avlagringar. Även föremål försvinner effektivt.

Det låter enkelt men måste utföras på rätt sätt av erfarna fackmän.

Många fördelar

En korrekt utförd stamspolning löser inte bara akuta problem som stopp eller dålig avrinning. Det förlänger även rörens livslängd, och alltså en bra investering. Risken för kommande stopp minskas drastiskt. Det är all smutsavlagring som orsakar de flesta stoppen, och främmande föremål. En stamspolning börjas i källaren där uppsamlingsledning finns. Sedan utförs arbetet uppåt i fastigheten och lägenhet för lägenhet. 

Vänta inte!

Så fort man misstänker fel på avloppsrör och stammar bör man agera snabbt. Kontrollera rören och åtgärda problemen direkt. Ju längre du väntar ökar risken att det förvärras med stora problem och kostnader som följd. Kontakta ett tryggt och kunnigt företag som är specialiserade på stamspolning här: www.stamspolningstockholm.se.

 

23 Feb 2019