Förvandla badrum till en skön oas

Den senaste trenden när det kommer till badrumsrenoveringar är att skaffa sig ett fint jacuzzibadkar, men inte för många i ett och samma badkar, utan bara för en enda person. Det är ett badkar i vanlig storlek men djupare än vanliga badkar och sedan strålar med vatten som ger vattenmassage. Tänk dig känslan att lägga dig i ett sådant jacuzzibadkar, efter en lång och tröttsam arbetsdag. Du sätter på badkaret, fyller det med vatten och lägger dig i jacuzzibadkaret och får vattenmassage.

Stora förvaringsskåp som i kök

En annan lyxig detalj som vi ser allt oftare, men som inte nödvändigtvis är så ny för i år, men som sprider sig, är allt större förvaringsskåp i badrum. Vissa badrum har liknande förvaringar och skåp och luckor som i kök. Det är inte helt ovanligt att skåpen ser ut som dem i köket. Och vi har större behov av fler förvaringsplatser. Vi är alltmer i badrummet; det är där vi sminkar oss, groomar oss, kammar och fönar håret. Det är dit som vi går när vi är trötta och behöver avkoppling.

Elegans med mörk sten eller kakel

En annan tydlig trend är att man skapar elegans med mörkt kakel eller stenmaterial. Vi ser också alltfler badrum som är inredda i trämaterial både på väggar, innertak och golv. Det skapar en särskilt fin estetik i badrummet. Det ger ett rofyllt utseende. Det skapar en särskild harmoni i badrummet. En annan tydlig trend är att man använder mer glasmaterial i badrum. Det gör att man undrar hur man kan vara privat i badrummet, men det kanske inte är någon sak som oroar varken kunder eller handlare av badrumsinredning.

Stora fönster i badrum

En annan tydlig trend är att man ser stora och fina fönster i badrum. Annars brukar man ju vilja ha så privat som möjligt i badrum, och då använda sig av frostade glas i fönster, men numera ser man vanliga glas i fönster och stora, generösa ytor. Det gäller att bostaden antingen ligger högt och insynsfritt för att boende ska vilja ha så stora fönster där man vill vara privat, eller så struntar de i det, eller så ligger badrummen mot en insynsskyddad trädgård. Sedan ser man även en hel del fåtöljer inne i badrummen – varför inte umgås i badrummet när man ändå är där?

Behov av att renovera badrummet? Behöver du hantverkare för en badrumsrenovering i Stockholm? Läs då mer här.

22 May 2019