Hitta ”bästa” rörmokaren i Stockholm

Överlag har hantverkare ett oförtjänt dåligt rykte. Men det finns trots allt företag som är orsak till rykten om att hantverkare inte håller vad de lovar och att de aldrig kommer i tid. De som exempelvis ska anlita en rörmokare vill självklart undvika dessa dåliga företag och istället få hjälp av ett riktigt proffs.  Mot fokus på rörmokare i Stockholm ger vi idag några tips på vägen som kan öka chansen att du anlitar rätt företag.

  • Certifiering

Ett VVS-företag (yrkets egentliga namn) bör absolut vara auktoriserad av ”Säker Vatten”. Detta är branschregler som har arbetats fram av flera olika aktörer inom branschen för säkrare och bättre regelverk inom VVS-arbeten. De flesta rörmokare väljer att gå de kurser och följa de regler som krävs för denna auktorisering. I och med att utbudet av rörmokare i Stockholm är så stort är det aldrig några problem att hitta ett företag med denna auktorisering.

Bor man på mindre orter kan det ibland vara svårare att hitta företag som genomgått utbildning. Men då ska man anlita en rörmokare från närliggande stad. Så viktig är denna punkt att följa.

  • Rekommendationer

Känner du dig osäker på vilken rörmokare du kan lita på så fråga i vänskapskretsen. Är du nyinflyttad till Stockholm och därmed inte hunnit bygga upp någon större bekantskapskrets så använd dig av Twitter eller Facebook. Ett litet meddelande som snabbt sprider sig som en löpeld bland de du känner. På sociala medier vill de flesta vara hjälpsamma och du har snart namnet på några bra rörmokare i Stockholm som erbjuder sina tjänster till acceptabla priser.

  • Förlita dig inte på offerttjänster – Sök egen fakta

Det finns ett flertal företag som erbjuder offerttjänster. Som konsument skriver man lite kort om vad man vill ha hjälp med och skickar sedan iväg denna förfrågan. Denna går sedan ut till flera olika rörmokare i Stockholm som får svara på offertförfrågan.

Det kan låta smidigt att få flera offerter på en och samma gång. Men det finns inget som säger att dessa är bättre än andra. Sök istället på Google efter ”Rörmokare i Stockholm” och se på några av de träffar som presenteras. Jämför dem utifrån framtoning och pris. Fortsätt sedan med att googla de olika företagsnamnen för att se om de förekommit någon artikel eller Tv-program. Att en rörmokare lyfts fram som ett skrämmande exempel i ”Fuskbyggarna” är ju knappast till dess fördel.

2 Jun 2016