Kom billigare undan med din badrumsrenovering

Det finns två stycken rum i ett boende som gemene man i en större omfattning försöker hålla i gott skick och inte sällan innebär detta en renovering av något slag. Gemensamt mellan dessa rum är att de båda används i en stor grad och att det – tyvärr – innebär en stor kostnad att renovera i dem. Vilka rum handlar det då om? Jo, om badrummet och om köket. Just badrummet har fått ett uppsving under senare år och det är något som hör ihop med en rådande samhällstrend där framförallt hygien men även allmän trivsel och spabesök har blivit en angelägenhet för alla i familjen.

En alltmer central plats i hemmet

Kort sagt; fler genomför en badrumsrenovering idag då badrummet i det stora hela blivit en plats där samtliga medlemmar i en familj vill spendera tid. Det som ofta är utmärkande för en badrumsrenovering är att det krävs en stor förändring och det inte enbart handlar om att byta toastol och handfat – nej, i och med att man förr byggde mindre badrum så krävs det ofta idag rejäla ingrepp för att får till det badrum man vill ha - och för att skapa sig mer rymd och större trivsel.

Ser man till kostnaden så kan den skena iväg – men den behöver inte göra det så till den milda grad att man tappar kontrollen. Ska du genomföra en badrumsrenovering i exempelvis Tyresö så kan vi ge några mindre tips på hur du kan hålla kostnaden nere. Att vi väljer just Stockholm som stad i exemplet om en badrumsrenovering kommer inte av någon slump. Dels så berör den flest människor då flest personer bor just där och dels så kommer en av punkterna att vara typiskt för en större stad dit vi även räknar Malmö och Göteborg. Vilka är då tipsen? Dessa!

Många företag konkurrerar

Konkurrens. Vid din badrumsrenovering i Stockholm så har du fördelen av att fler företag finns tillgängliga att sköta om den. Det vill säga; du kontaktar flera firmor och du ser till att jämföra de offerter du får in fram till dess att du hittat den som bäst passar din avsatta budget. Ett tips: se till att hålla dig till totalentreprenad och frestas inte av att välja flera mindre företag – din badrumsrenovering kommer att ta längre tid och den kommer att bli dyrare på det sättet. Rot-avdraget. Rot-avdraget är perfekt om du anlitar en kompetent firma för din badrumsrenovering och innebär att du kan – med ett tak om 50.000 kronor – kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden. Detta gör att du kan unna dig lite lyxigare material och få ett finare, mer hållbart badrum på köpet.

24 Nov 2016