När du behöver en stamspolning i Stockholm

Är du i behov av att få en stamspolning i Stockholm? En stamspolning kan man behöva göra när det blir stopp i avlopp. Har det blivit trögt för avloppsvattnet att rinna ner? Luktar det illa ur avloppsrören? Bubblar det i köket eller badrummet just när avloppsvattnet ska rinna ner? Då kan det vara så att du bör göra en stamspolning i din bostad.

Behöver du få tag i någon som spolar rören specifikt? Det är ju inte riktigt alla rörmokare som ägnar sig åt att spola stammar ute hos sina kunder. Det krävs ju specialutrustning för att kunna lasta med sig varmvatten och slangar så att stammarna rensas riktigt rena från smuts och sådant som orsakar stoppen i avloppen.

Så får man tag i firma som spolar rör

Det bästa är helt enkelt att googla "stamspolning Stockholm" för att få veta vilka som ägnar sig åt stamspolning. När man väl har fått en ordentlig lista på folk som kan tänka sig komma ut och spola stammarna, är det bara att ringa, be om offerter och referenser och fråga om när de kan tänka sig komma ut och göra detta. Oftast görs detta i fastigheter med många bostäder, vars stammar kan ha fettklumpar och annat som kan ha stoppat upp flödet i stammarna. I bostadsrättsföreningar (BRF) och hyresfastigheter bör man minst en gång om året spola stammarna för att det inte ska fastna saker i dem.

Spola stammar i vilken fastighet som helst

Egentligen är det ju inte bara i BRF:er och hyreshus som man bör spola stammarna. Det behöva i alla slags hus, där man ofta slänger saker i vasker, duschar och badar i. Det är när man inte rensar vasken eller avloppen, som det uppstår problem. Så var det ju i exemplet från Londons underjord, där man hittade en gigantisk fettklump som hade fått en massa underliga och överraskande saker att fastna i klumpen. Den var så gigantisk, att man först inte visste vad man skulle göra med den. Bilden på den spreds i alla fall runt om i världens massmedier och blev en riktig nyhet för sig. Det hälls alltså en hel del fett ner i våra avlopp. Har man då inte koll på det, orsakar det till sist stopp i avloppen.

Innan man gör en stamspolning bör man definitivt ta reda på så att inte stammarna är sönder på något sätt och göra en riktig utredning innan man spolar dem.

20 Nov 2019