När man måste byta stammarna

Har man dåliga rör, rör som har sprungit läck, eller annars måste få nya rör är ett stambyte bästa sättet att få det ordnat på. Har man väldigt dåliga rör och de har en viss livslängd måste man helt enkelt se till att vattnet inte riskerar att orsaka omfattande skador på fastigheten då måste man byta ut de gamla rören och ersätta med nya och fräscha rör. Som bostadsägare, eller hyresgäst, kommer du att märka att vattnet är bra fräschare med nya rör. Smaken på vattnet är bättre och du kan vara trygg med att vatten- och sanitetsrör fungera för flera decennier framåt.

Frågan om stambyte central när man säljer hus

För så gott som de allra flesta som är intresserade av att köpa hus, eller lägenhet, är frågan om när man senast bytte ut stammarna central och avgör om folk är intresserade av att köpa bostaden eller inte. Stambytet är så pass viktig fråga för husägare. Det är bland det viktigaste renoveringsfrågan. Bara tanken på en vatten- och därpåföljande fuktskada i en fastighet får alla kostnader att rskjuta i höjden. Den allra vanligaste skadan när det kommer till vatten- och fuktskada är den som kommer ur dåliga rör. Det är därför värdet på bostäder med nya stammar är så pass mycket värda. Det rör sig om flera 100.000-tals kronor.

Anlita byggföretag för stambytet

Olika byggföretag har olika strategier för att underlätta när man göra stambyten i fastigheter. Välj därför ett företag som har tänkt ut och har förståelse för att de boende måste bo någon annanstans medan stambytet sker i deras bostäder. Vissa av dessa byggföretag har strategier som underlättar för dem som "drabbas" av stambytet. Det är stor skillnad för familjer som plötsligt måste bo någon annanstans under tiden för stambytet. Har byggföretaget till exempel möjlighet att göra bra deal med campingstugor, eller andra tillfälliga bostäder under tiden som man gör stambyten, är det mycket värt och som gör att man hellre vill anlita dem än något annat företag.

Få ett företag som leder projektet i hamn

Både för bostadsägarföreningen, fastighetsägaren och för byggföretaget kan det vara bra att någon som tänker igenom alla praktiska saker som måste ordnas. Det är då bra att få någon som ställer alla möjliga och tänkbara frågor som kommer att krävas svar på för att både byggföretaget och bostadsägarna ska kunna genomför stambytet så bra som möjligt. Det är ju inte meningen att någon måste gå ur hus och hem bara för ett stambyte. Läs mer om stambyten i Stockholm på: https://www.stambytenstockholm.se.

12 Sep 2018