Så gör du enkelt en rörinspektion

Har du gjort någon rörinspektion som rörmokare? Är man inte så gammal i branschen kanske man mest har lagt nya rör i nybyggnationer och hus. Får man då ett uppdrag att göra rörinspektioner för någon kund, kan det vara svårt på egen hand att avgöra vilka slags åtgärder som är bäst för kunden att göra. Det gäller att man ser många, gamla rör för att kunna ge rätt råd till kunderna.

Så går en rörinspektion till

Som rörmokare gäller det att du har tlllgång till en minikamera, antingen på en ställning som du kan föra in i rören själv och ta bilder och filmer till en dator. Dem sparar du på datorn så att du kan visa dem för kunden, antingen direkt på plats, eller så sparar du dem på någon server som kunden sedan kan logga in på och titta på dem från servern, eller ladda hem dem till den egna datorn. Då kan kunden själv kanske avgöra vad hon eller han vill göra med rören. Antingen vill kunden byta ut stammarna, laga dem, göra en relining eller bara spola dem med hett vatten. Sedan när kunden har fått rätt insikter i problemet med de egna rören kan kunden sedan fatta rätt (?) beslut om vad den personen vill göra.

Många gånger bör du ge goda råd

Många kunder litar på vad den rörmokare som de anlitar säger och vilka råd du ger dina kunder. Då gäller det att du själv kan bilda dig en uppfattning om vad som behöver göras, baserat på hur gamla rören är, vad kunden gör med sina avlopp och hur slitna de är. Är det rötter som har angripit rören är det ganska så självklart vad som behöver göras, men även om kunden skulle lägga om rören, behöver man se till att det inte blir fler rötter som angriper rören på samma ställe i framtiden. Kanske man behöver flytta på ett träd? De har en tendens att bilda jättelika rötter.

Är du intresserad av att läsa mer och lära dig mer om rörinspektioner kan du läsa mer om detta VVS-företag som arbetar med rörinspektioner. De har arbetat sedan 2003 i Stockholm, och är specialister just på rörinspektioner. De har de rätta utbildningarna och legitimationerna inom rörinspektionerna. Ja, man kan tydligen legitimera sig även inom VVS också. Bland annat kan man legitimera sig inom ID06, och bli auktoriserade hos Sveriges TV-inspektionsföretagarnas förening (STVF) Här kan du läsa mer om det VVS-företaget.

21 Oct 2018