Så ofta bör du renovera badrum

Badrum bör man renovera ofta. Det är nämligen ansenliga mängder med vatten som hanteras i både badrum och kök. Därför slits materialen ut snabbt i badrum och kök. Åtminstone vart 20:e eller vart 30:e år bör man renovera badrum. Kök bör renoveras åtminstone vart 20:e år, då man använder vitvarorna varje dag och slits ut snabbare än annan inredning. Det är ju klart att man inte behöver renovera kök eller badrum om man inte är hemma så mycket, till exempel i ungkarlslyor eller i bostäder där bara en person bor. Har man däremot barn slits både badrum och kök ut mycket snabbt.

Renovera kök

Ska man renovera kök är det framför allt ytor som kommer i direkt kontakt med vatten som är de viktigaste att byta ut; diskbänk och diskho men även kaklet i direkt anslutning till diskhon och spis. Även i kök ser vi att stenmaterial har seglat upp som det mest populära materialet. Även här ser vi stenmaterial av marmor, granit eller kompositsten som är mycket hållbart. Stenmaterialen klarar av både vatten och hetta mycket bra. Det är material som är dyrare än andra men som i gengäld håller under mycket längre tid.

Renovera badrum

Ska man renovera badrum är det snyggast att renovera med stenmaterial. Det ger en otrolig känsla av lyx. Men vi ser även nya plastmaterial som klarar av vattenhantering bättre än de äldre plastmaterial som var populära under 70-talet. De nya plastmaterialen är mindre "plastiga" än de gamla plastmaterialen och man kan få dem i nästan vilken färg och mönster som helst.

Trender inom badruminredning

Andra intressanta trender som vi ser inom badrumsrenoveringar och inredningar är att vi tenderar att använda badrum mer än bara till att bli rena, vi ser mer att vi använder badrum för avkoppling och rekreation. Alltså, finner vi till och med fler fåtöljer i badrum, med ett tillhörande soffbord för att lägga ifrån oss böcker, ha en liten blomma på eller för annat.

Anlita hantverkare för badrumrenoveringen

När det kommer till att anlita hantverkare för sin badrumsrenovering gäller det att anlita utbildade och certifierade VVS-montörer. Har de F-skattsedel? Har de egen ansvarsförsäkring? Bara i Stockholm kan man numera välja mellan åtminstone 4.500 hantverkare, vem ska man välja? Bor man i Stockholm är det avsevärda avstånd och en hantverkares resor måste man själv betala för, varför inte välja någon som arbetar i Stockholm? Läs mer här: https://www.renoverabadrumstockholm.com.

6 May 2019