Tänk på detta innan din badrumsrenovering

Ju fler företag som finns inom samma bransch – desto större chans har du som kund att få till stånd ett bättre pris. Så resonerar många och med all rätt; konkurrens är i många fall kundens bästa vän och ger ett bättre förhandlingsläge. Detta oavsett om det handlar om en tjänst eller en produkt. Genom att ta sig tid att jämföra priser och se över vilka erbjudanden som finns så kan man som kund också komma undan betydligt mycket billigare i slutändan än vad fallet är om man bara väljer första bästa – eller det enda företag  - som finns.

Så långt allt gott och baserat på detta så kan vi säga att en privatperson i Stockholm har bättre förhandlingsläge än vad en person i exempelvis Sveg har och detta för att det finns större konkurrens i- och kring Stockholm. Naturligtvis.

Dock – den här konkurrensen är inte enbart positiv och den kan i många fall istället förvandlas till en ren fiende. Hur? Ja, här handlar det hela om vad man får för sina pengar. Det vill säga; ska du genomföra en badrumsrenovering i ditt hus så kan du förvisso ha alla möjligheter att få denna utförd till ett väldigt förmånligt pris – men: vem gör jobbet?

Stor ökning av fuskjobb i Stockholm

Antalet fuskjobb har ökat lavinartat under senare år och särskilt sedan rot-avdraget infördes så har man sett en markant skillnad. En ökad efterfrågan – fler privatpersoner har råd att genomföra exempelvis en badrumsrenovering – har gjort att fler företag startats upp och där tyvärr många av dessa saknar kompetens och till och med utbildning för att åta sig uppdrag; något de trots det alltså gör.

Kort sagt; ett aktivt val gällande ett billigt pris kan komma att föra med sig stora omkostnader. Anlitar du fel företag för din badrumsrenoveringså kommer detta att kunna innebära vattenskador, fuktskador och problem med mögel; saker som kostar dig mycket pengar och som i allra högsta grad kommer att påverka din hemmiljö.

Tyvärr så finns det inga starka mediciner att ta mot detta; det är svårt att avgöra om ett företag är seriöst och kompetens jämfört med ett annat och det enda vi kan råda till är följande. Använd det sunda förnuftet. Kan ett företag åta sig din badrumsrenovering för en prislapp som skiljer sig markant mot alla andra så är detta en klar indikation för vad du får för pengarna. Låter det för bra för att vara sant, ja då är det också troligt att det också är så.

29 Sep 2016