Vem ska du ringa vid olika händelser?

En del som blir nyblivna bostadsägare, och som har gått från att vara hyresgäster till att ha eget ansvar för den egna bostaden, kan lätt bli lite handfallna när det händer något i den nya bostaden. Och att det händer, bör alla räkna med. Har man bott i ett hyreshuskomplex är man kanske van vid att bara ringa fastighetsvärden, som kommer springande och ordnar med det som för tillfället inte fungerar i den egna bostaden. Men vem ska man ringa när det ansvaret faller på en själv? Lite beroende på vad som är problemet bör man alltså ringa olika myndigheter eller företag.

Störningsjour?

Beroende på vad det är som händer om man blir störd och vad som orsakar störningen, bör man gå till väga på olika sätt. Är det något allvarligt som inträffar; Kalle slår Pelle så att blodet forsar, då bör man ringa polisen. Är det mest oljud som kommer från ett alltför ljudligt festande, bör man gå över till vederbörande och be dem sänka volymen. Råkar vederbörande vara ett motorcykelgäng avråder vi från detta. Då är det bäst att bara försöka stå ut så gott det går.

Problem med avlopp

Har man problem med avloppet, så att vattnet forsar där det inte ska forsa eller om vattnet inte alls kommer ur kranen, bör man ta det lugnt, plocka fram en dator och googla VVS Jour Stockholm. Har du skrivit in detta i Googles sökfält bör du ha fått en del förslag på företag som tillhandahåller en sådan tjänst. Det är bara att ringa, men be först om offert.

Problem och reparation av vitvaror

Många kan drabbas av att kyl och frys plötsligt slutar fungera. Skulle det hända dig. Försök att inte öppna dörrarna så mycket du bara kan, tills du har även här googlat reparation vitvaror Stockholm (om du bor i Stockholm förstås). Ta sedan kontakt med någon trevlig elektriker som dyker upp som förslag. Kom ihåg att du har möjlighet att dra av RUT-avdrag för denna tjänst.

Problem med bredband och internet

I första hand bör du ringa din bredbandsleverantör om du får problem med bredband och internet. De brukar ha jour i fall de är ett seriöst företag.

Du kan ringa samma VVS-företag även om du har problem med andra saker som gäller i ditt hus, eller lägenhet. Många VVS-företag har breda tjänster som de kan erbjuda ifall att man behöver reparation och underhåll.

22 May 2018